Foto: Kontrafeimedia
Foto: Kontrafeimedia.
Foto: Kontrafeimedia.
Foto: Kontrafeimedia.
Illustrasjon: 3D Estate.
Illustrasjon: 3D Estate.
Prosjektleder Bengt Brobakk i Consto Nord er fornøyd med byggeprosessen og samarbeidet i prosjektet. Foto: Consto.
Foto: Corponor.
Foto: Corponor.
Foto: Kontrafeimedia.
Foto: Kontrafeimedia.
Foto: Kontrafeimedia.
Illustrasjon: 3D Estate.
Illustrasjon: 3D Estate.
Illustrasjon: 3D Estate.
Illustrasjon: 3D Estate.

The Storm

Rett for ferien sto hotell- og leilighetsprosjektet The Storm ferdig i Bodø. Ifølge utbyggeren er konseptet de tilbyr unikt i norsk sammenheng.

Publisert Sist oppdatert

Fakta

Sted: Bodø

Prosjekttype: Nybygg som huser hotell med 158 rom og 48 private leiligheter

Bruttoareal: 12.000 kvadratmeter

Totalentreprise eks. mva: 306 millioner kroner

Byggherre: Hotell Stormen (Corponor, Barlindhaug Eiendom, Hospitality Invest)

Totalentreprenør: Consto Nord

Arkitekt: PKA Arkitekter

Landskapsarkitekt: Polarlandskap

Interiørarkitekt: HIPAS Design

Rådgivere: RIB: Asplan Viak l RIVA, RIM, RIBfy, RIV vent: Rambøll l RIG: Multiconsult lRIE: Haneseth l RIAku: Cowi l RIBr: Total Brannsikring lRIBfy: Sweco l RIV rør: Hugaas Engineering l KPR-funksjon: Rambøll

Underentreprenører og leverandører: Oppmåling: Novatek l Riving: AF Decom lGrunnarbeider: Enkon l Peling: FAS l Ventilasjon: GK l Rør: Bravida l Elektro: Haneseth lPrefab: Con-Form l Tømrer: Østerås Bygg l Badekabiner: Balco lHeis: Kone l Maler: Sandå l Vinduer: Nordan lDører: Swedoor l Glass og aluminium: Bodø Glass & Ramme lTaktekking: Protan Entreprenør l Lås og beslag: BSL lTaksystem: Lett-Tak l Anleggsgartner: Norsk Revegetering lSystemhimlinger: Space Glass & Byggmontering lInnvendig rekkverk: Alumetall

Her kan du se presentasjonen av prosjektet fra magasinet Byggeindustrien

– Kombinasjonen av boliger og hotell, der leilighetseierne får mulighet til å inngå avtale med hotellet på kjøp av ulike tjenester, er så vidt jeg vet unikt i norsk sammenheng, sier prosjektleder Bernt Charles Hargaut i Corponor AS.

Eiendomsutvikleren Corponor har stått for prosjektledelsen og eier også prosjektet sammen med Barlindhaug Eiendom AS og Hospitality Invest AS.

Tidlig utsolgt

The Storm er tegnet av PKA Arkitekter AS og prosjektet er utført i en totalentreprise av Consto Nord AS. Det kombinerte hotell- og leilighetsprosjektet ligger midt i Bodø sentrum, og huser 158 hotellrom og 48 selveierleiligheter. Comfort Hotel med tilhørende fasiliteter ligger i 1. til 8. etasje, mens leilighetene befinner seg fra 9. til 16. etasje.

Ifølge Hargaut var prosjektet utsolgt allerede ved årsskiftet 2018/2019, før byggearbeidene startet. Han mener beliggenheten kan ta mye av æren for det gode salget.

– Den supersentrale beliggenheten midt i byen betyr selvfølgelig mye. I tillegg har vi truffet veldig godt med konseptet der leilighetene kan kjøpe tjenester fra hotellet.Det at alle leilighetene ligger fra 9. etasje og oppover, med den utsikten det gir, betydde nok også mye for salget, sier Hargaut.

Han mener også at leilighetene har kvaliteter over snittet, og kjøperne fikk ifølge Hargaut svært gode og utvidede tilvalgsmuligheter.

– Vi satte prisrekord i Bodø per kvadratmeter, men vi mener leilighetsprisene gjenspeiler kvalitetene i prosjektet og beliggenheten. Vi har rett og slett truffet markedet godt med et produkt som tilbyr noe annet enn det som fantes fra før, sier prosjektlederen.

Hotelltjenester

– I hvor stor grad har kjøperne av leilighetene tatt i bruk hotelltjenestene?

– Hotellet og leilighetene ble overtatt rett før ferien, så dette er fortsatt helt nytt og har derfor ikke kommet skikkelig i gang. Det jeg kan si er at interessen er stor. Hotellet har sendt ut tilbud til beboerne og grunnmodellen er at man får en hyggelig pris hvis man velger å bruke restauranten til for eksempel frokost. Det er også tilbud om å bruke hotellets treningsrom, og etter hvert vil det bli aktuelt å plusse på tjenester knyttet til renhold av leilighetene. Dette er en vinn-vinn for sameiet og hotellet, og tilbudet av tjenester vil helt sikkert utvikle seg over tid, sier Hargaut.

Har blitt kontaktet av andre eiendomsutviklere

Han tror ikke det kommer et prosjekt med lignende konsept i Bodø med det første, men Hargaut sier eiendomsutviklere andre steder i landet har vist stor interesse for konseptet med et kombinert hotell- og leilighetsbygg.

– Vi er blitt kontaktet av andre utbyggere, så det kan godt hende at vi vil se lignende konsepter andre steder i landet, sier han.

Som planlagt for totalentreprenør

Hotell- og leilighetsprosjektet har et areal på rett under 12.000 kvadratmeter. Totalentreprenør Consto Nord har hatt en kontrakt i prosjektet på 306 millioner kroner eks. mva. Prosjektleder Bengt Brobakk i Consto Nord er fornøyd med byggeprosessen og samarbeidet.

– Prosjektet har gått omtrent som planlagt. Vi er fornøyde, jeg tror de fleste av våre samarbeidspartnere synes det har vært et bra prosjektet, og vi har også fått tilbakemeldinger på at byggherre er fornøyd, sier Brobakk.

– Ja, det har blitt et flott og bra bygg, som vi er godt fornøyde med, bekrefter Bernt Charles Hargaut i Corponor.

Tradisjonell byggesak

Ifølge Brobakk i Consto Nord er bygget pelet til fjell og bygget består av et råbyggsystem med plattendekker og betongvegger, som er levert av Con-Form. Det er plassbygde yttervegger med bindingsverk og en fasade av fibersementplater og glass.

– Det har stort sett vært en ganske tradisjonell byggesak, men leilighetene er veldig flotte og har mer påkostede løsninger enn det som er normalt. Det er heller ikke hver dag vi får muligheten til å bygge høyhus, sier Brobakk.

HMS-fokus

Han trekker frem nettopp høyden på bygget som den største utfordringen i prosjektet.

– Det blir ekstra fokus på HMS når man bygger i høyden, og ekstra krevende blir det i en by hvor det blåser mye. Vi har hatt tett og jevnlig dialog med stillasleverandøren under hele prosjektet og vi har utført systematiske kontroller for å sikre oss at alt er festet som det skal. Vi hadde ingen ulykker med skade i prosjektet og det er vi fornøyde med, sier Brobakk.

Powered by Labrador CMS