Dronefoto: Hersleth Entreprenør

Gartneriet

På Høyda i Moss har Hersleth Entreprenør bygget boligprosjektet Gartneriet for byggherren Bolig & Eiendomsutvikling.

Publisert Sist oppdatert

Fakta

Sted: Høyda i Moss

Prosjekttype: Boliger

Byggherre: Bolig & Eiendomsutvikling

Totalentreprenør: Hersleth Entreprenør

Kontraktsum eks. mva.: 52,2 millioner kroner

BTA: 2.606 kvadratmeter

Arkitekt: Shark Arkitekter

Rådgivere: RIB: Luva Prosjekt l RIBr: Multiconsult l RIBfy: Sweco l RIV rør: Planteknikk RIV spr: Scan Sprinkel l RIV vent: Flexit l RIE: Structor Fredrikstad

Underentreprenører og leverandører: Oppmåling: Geomatikk l Grunnarbeider: Ivar Nilsen Entreprenør l Rørlegger: Rørcompaniet l Ventilasjon: Ski boligventilasjon l Elektriker: Storm Elektro l Taktekking, blikkenslagerarbeider: Thorbjørn Lemtun l Parkett: Byggmaker Moss l Betong: Engebretsen betong & mur l Maler-, mur- og flisarbeider: Bygg og mal l Glass støyskjerm: Profilco l Metallarbeider trapper og rekkverk: Viken Pro

Her kan du se presentasjonen av prosjektet fra magasinet Byggeindustrien

Totalt består boligkomplekset av ni bygningskropper med henholdsvis to og tre etasjer, som omkranser et felles tun.

– Vi startet med grunnarbeidene i juni i fjor, og nå er boligene klare for innflytning, sier daglig leder Reinert Hersleth i Hersleth Entreprenør til Byggeindustrien.

Godt samarbeid

Prosjektet fremstår som gjennomført i alle detaljer, noe ikke minst brunfargen på fasaden bidrar til. Hersleth trekker frem det gode samarbeidet det har vært med byggherren som en viktig faktor for prosjektet.

– Vi har hjulpet til å forme prosjektet slik at det har blitt gode leiligheter å bo i, og samtidig et kostnadseffektivt prosjekt. Bygningskroppene er satt opp med elementer som vi har produsert på egen elementfabrikk på Årvollskogen i Moss. Dette gjorde at vi kunne bygge raskt, og ha kontroll på prosessen fra start til slutt, sier Hersleth.

Utsolgt på tre uker

Prosjektet har tydeligvis truffet svært godt i markedet, for samtlige av de 39 leilighetene ble solgt i løpet av tre uker tidlig i fjor sommer.

Til tross for koronasituasjonen, har Hersleth Entreprenør klart å fullføre boligprosjektet på bare 14 måneder, noe som må sies å være en kort byggetid.

– Vi har hatt noen logistikkutfordringer, da vi har jobbet med høy intensitet på et lite område, men vi har klart å løse utfordringene på en god måte, sier prosjektleder Kristoffer Aas Bøye.

– Suksessfaktor

Hans Olav Bjerketvedt hos byggherren Bolig & Eiendomsutvikling, gir ros til totalentreprenøren.

– Vi koblet inn Hersleth Entreprenør i en tidlig fase i prosjektet, noe som har vært en suksessfaktor. Hersleth er en entreprenør med sterk faglig dyktighet, sier Bjerketvedt til Byggeindustrien.

De ni bygningskroppene er fundamentert med plate på mark. Ytterveggene består av elementer, og bjelkelaget har I-bjelker. Mellom etasjene er det lydhimlinger. Samtlige leiligheter har trestavsparkett og gipsvegger. Som tilvalg har de som ønsket det fått fliser i yttergang. Baderommene er flislagt på gulv og vegger.

Leilighetene har oppvarming med elektrisk, vannbåren varme. De største leilighetene har carprort. Det er lagt opp til elbillading både i carport og på ute p-plasser.

– Småhuspreg

I en e-post til Byggeindustrien skriver master i arkitektur, Eva Hasselgård i arkitektfirmaet Shark, at Gartneriet har vært et fint prosjekt å arbeide med.

– Vår visjon og konsept har vært å forme leiligheter med småhuspreg tilpasset unge, gamle, single og familier. Bebyggelsen skal passe inn i et eksisterende boligområde, og boligene er derfor delt opp i tre volumer over to og tre etasjer, som trappes tilbake for å oppnå dette visuelt. Boligene er samlet rundt et sørvendt tun, som består av lekeplass og et hyggelig beplantet uteområde med benker. Dette vil være et naturlig samlingssted for beboerne, skriver Hasselgård.

Leilighetene er fordelt på tre leilighetstyper, og vil dermed omfavne flere ulike livssituasjoner.

– Gode lys- og solforhold

– Det er lagt vekt på kvaliteter i form av store vindusflater for gode lys- og solforhold, samt romslige balkonger og terrasser på terreng. Alle leilighetene har sin egen inngangsdør mot friluft, som er en fin kvalitet, skriver Hasselgård.

Videre skriver hun at fasaden er utført i et moderne uttrykk med grå kledning i liggende og stående format med innslag av stålrekkverk i balkonger og svalganger.

– Sammen med uteområdene vil Gartneriet oppleves tidløst og hyggelig. Her blir det godt å bo for liten og stor, skriver Hasselgård.

Powered by Labrador CMS