Yttersvingen

Stenumgård AS har bygget et praktisk leilighetshotell på vestsiden av Kvitfjell, bestående av to bygg med til sammen 38 leiligheter, garasjekjeller og et mindre innredet butikklokale.

Publisert Sist oppdatert

Fakta

Sted: Kvitfjell Vest

Prosjekttype: Leilighetshotell

Byggherre: Alpinco

Totalentreprenør: Stenumgård Bygg

Kontraktssum eks. mva.: 98 millioner kroner

Arkitekt/landskapsarkitekt: Logg Arkitekter

Rådgivere: RIB: Pre-Con l RIBr: PID Solutions l RIBFys: Rejlers l RIE: Fåvang Elektro l RIV rør: Asbjørn Nordsveen l RIV vent: Planteknikk l Uavhengig kontroll: Byggeråd l RIG: Maskinstyring l Innmåling og VA: Areal Pluss

Underentreprenører og leverandører: Grunn- og utomhusarbeider: Ringebu Anleggsdrift l Prefab: Pre-Con l Tømmer: Stenumgård Bygg l Elektro: Fåvang Elektro l Rør: Asbjørn Nordsveen l Ventilasjon: Hallum Tak og Blikk

Her kan du se presentasjonen av prosjektet fra magasinet Byggeindustrien

Stenumgård Bygg startet opp med byggearbeidet i mai 2020, og overleverte prosjektet til byggherren Alpinco i oktober I fjor.

– Det har vært en ganske grei byggetid. Vi skrev kontrakten rett etter at korona ble kjent, og var veldig spent på hvordan det ville gå. Vi har hatt et sterkt fokus på å dele opp produksjonen, og å unngå blanding av de ulike fagene på byggeplass. Dette sammen med godt renhold og gode rutiner for hygiene og håndsprit, har gjort at vi har greid oss uten noen nedstengninger eller permitteringer, sier prosjektleder Truls Holten Næsje i Stenumgård Bygg til Byggeindustrien.

To bygg

Prosjektet har to bygningskropper med et felles garasjeanlegg under disse. Det er p-plass i garasjen til 34 biler, hvorav 17 av disse har opplegg for lading av elbiler. Byggene er fundamentert på fjell. Det er brukt stål- og hulldekker, og det er trevegger og tømmertak.

– Både vegger og tak er satt sammen av elementer som er produsert ved vår egen fabrikk i Ringebu. Fasaden er gjennomgående behandlet malmfuru. Garasjekjelleren har steinforblending, og taket er av kraftige malmfurubord, sier Næsje.

Enkel adkomst fra garasjeanlegg

Leilighetene har panel på vegger og i himling, mens alle fellesarealer er malte ultraboard plater. Hvert av de to byggene har eget skirom med egne skiskap tilhørende hver leilighet. Fra garasjeanlegget går det heis til alle tre etasjer.

– Leilighetene har praktiske planløsninger, er delikat innredet, og har fullt utstyrt kjøkken. Det er henholdsvis to og tre soverom i leilighetene. I toppetasjen har dessuten leilighetene hems. Noen av leilighetene i det ene bygget har også en såkalt connec-ting mulighet, slik at to leiligheter kan gjøres om til en stor boenhet, sier prosjektlederen, og tilføyer at Yttersvingen er et stort prosjekt på Kvitfjell.

– At byggherren torde å satse på oss fra Fåvang, setter vi stor pris på. Vi har lagt stor vekt på å samarbeide med lokale leverandører og underentreprenører, sier Næsje.

– Har vært veldig flinke

Eiendomssjef i Alpinco, Rune Smidesang, sier at de er fornøyd med arbeidet som Stenumgård Bygg har gjennomført.

– De har vært veldig flinke, og dette er deres største kontrakt hittil. Produktet har blitt så bra som vi forventet. Vi gjorde en grundig jobb med anskaffelsen, og dette sammen med at vi har samarbeidet godt i gjennomføringen, har medført at vi har hatt en beskjeden vekst i kontrakten. Nå jobber vi med byggetrinn 2, og har som målsetting å tegne kontrakt med Stenumgård Bygg i disse dager. Vi ser for oss gravestart i mai 2022, og ferdigstillelse i oktober 2023, sier Smidesang til Byggeindustrien.

Høy teknisk kvalitet

Han forteller at byggetrinn 1 har høy teknisk kvalitet, med blant annet 10 energibrønner, og snøsmelteanlegg på terrasse som får energi fra bergvarme.

– Det er bygd et fordrøyningsbasseng/infiltrasjonsbasseng under bakken. Anlegget samler opp og filtrerer vannet fra tak og terrasser tilbake til grunnvannet. Dette gir god forebygging mot flom, sier Smidesang.

Leillighetshotellet er ubetjent, og rom bestilles på nettet, eller via Hafjell-Kvitfjell Booking.

– Vi ser at Yttersvingen er populært, her har det vært nesten fullt i hele vinter, sier Smidesang.

– Knirkefri byggeprosess

Det er Logg Arkitekter som har tegnet leilighetshotellet. Sivilarkitekt og daglig leder, Jon Bjørgum, sier at Yttersvingen er et resultat av en arkitektkonkurranse som de vant i 2018.

– Byggeprosessen har gått knirkefritt, og det har vært utrolig hyggelig å jobbe med lokale firmaer og Alpinco, som alle ønsker å få til et flott resultat. Det tror jeg vi har lyktes med. Byggene ligger fint i terrenget med ski inn/ut til bakker og heiser. At det har vært behov for et slikt tilbud i Kvitfjell, er helt klart. Det er fint å se at bygget fylles opp med glade skiturister. Nå ser vi fram til neste byggetrinn som vil ferdigstille prosjektet Yttersvingen, sier Bjørgum til Byggeindustrien.

Powered by Labrador CMS