Illustrasjon: Designo Reklame
Illustrasjon: Designo Reklame
Illustrasjon: Designo Reklame
Illustrasjon: Designo Reklame
Illustrasjon: Designo Reklame

Aurkvartalet

I Aurskog sentrum har Ø.M. Fjeld bygget boligkomplekset Aurkvartalet.

Publisert Sist oppdatert

Fakta

Sted: Aurskog

Prosjekttype: Bolig og noe næring

Byggherre: Aurveien 70 AS

Totalentreprise: Ø.M. Fjeld

Kontraktsum eks. mva.: 149 millioner kroner

Arkitekt gjennomføringsfase: FxARK

Arkitekt regulerings- og rammesøknadfase: Enerhaugen Arkitektkontor

Rådgivere: RIB: ConSisu l RIG: Løvlien Georåd l RIBfy, RIBr: Multiconsult l RIA: WSP l RIVA: Svendsen & Co l RIE: RIE Consult l RIVr: Lars Myhre l RIVv: Viken Consult

Underentreprenører og leverandører: Grunnarbeider: Niklas Eriksen l Utomhus: LM Utemiljø l Peling: Seabrokers l Elektro: Fetsund Elektro l Ventilasjon: Askim & Mysen Rør l Rørlegger: Kragtorp VVS l Sprinkler: Sprinkler Prosjekt l Bad: Probad l Heis: Kone l Brannisolering: Byggimpuls l Stål: Åkrene Mek l Prefab: Systemblokk l Lett-tak: Lett-Tak Systemer l Kjøkken: Studio Sigdal Lørenskog l Parkett: Bo Andren l Taktekking: Tecta Tak l Rekkverk: GBS Produkter l Glass/alu: Østlandske Fasadeteknikk l Himling: Rovik Montasje l Maler: I & D Maler l Vinduer: NorDan l Innerdører: Swedoor l Mur, puss, flis, tegl: MPF Entreprenør l Flytsparkling: Tiller Vimek l Gulvstøp: Betongmann l Byggtapetsering: Artea l Tømrer fasade: Byggmontasjen l Tømrer innvendig: Norlico

Her kan du se presentasjonen av prosjektet fra magasinet Byggeindustrien

Byggearbeidet startet med graving på tomta i april 2022. De to boligblokkene, som har seks etasjer over bakkeplan samt parkeringskjeller, er pelet til fjell med støpt såle. Prosjektleder Espen Møller i ØMF Nedre Romerike Oslo, som er et av de ni regionselskapene i Ø.M. Fjeld-konsernet, forteller at det har vært noen utfordringer i løpet av byggetiden på grunn av det nye innleieforbudet.

– Det har til tider vært vanskelig med ressurser både for oss selv og underentreprenørene våre, men vi har kommet i mål på avtalt tid, sier Møller til Byggeindustrien.

Panel, tegl og puss

Fasadene til de to blokkene inneholder både panel i termofuru, tegl og puss. Komplekset inneholder også to næringslokaler og et kontor i første etasje. Totalt er det 58 to, tre- og fireroms leiligheter i de to blokkene, med størrelse mellom 48 og 132 kvadratmeter.

– Leilighetene har noe oppgradert kvalitet med kompaktdører og enstavs parkett. Ellers er bygget flott og spesielt arkitektonisk utformet, med både inntrukne fasader og balkonger. Runde buer på begge bygg preger også designen. Vi har fått mye skryt fra både kjøpere og naboer for utformingen, sier Møller, som ellers vil berømme alle aktører som har vært med på prosjektet.

– Det har vært en skikkelig god innsats fra alle underentreprenørene, og til tross for en stram byggetid, har stemningen vært god, sier Espen Møller.

– Innslag av urbanitet

I en e-post til Byggeindustrien, skriver arkitekt MNAL, Ingunn Berg-Nordlie i FxARK, at Aurkvartalet gir et nytt innslag av urbanitet i Aursmoen, som er sentrum i Aurskog.

– Materialpaletten med tegl og puss gir solide rammer rundt uteområdene langs gata, der det blir mulig med møteplasser foran kontorer og butikker. Terrasser og balkonger som er mer private er innrammet i lunt treverk og orientert mot sør og vest for å få de beste lysforholdene, skriver Berg-Nordlie.

Hun påpeker at bygningskroppene også lager et klassisk skille mellom offentlige områder langs gata, og en mer privat bakgård for beboerne.

– Robust utomhusplan

– Det har blitt lagt ned arbeid med å få til en robust utomhusplan med planter tilpasset det lokale klimaet og overflater som skal takle klimaet, som stadig oftere byr på kraftig nedbør. Inntrykket av byggene er rolig og helhetlig på grunn av de varme gråbeige fargene som går igjen i alle materialene i fasaden. Aurkvartalet har findelte fasader som egentlig er ganske komplekse med mange møter mellom materialer og uttrykk. Nøye detaljering og konsekvente tanker om hvilket uttrykk som hører til hvilken funksjon i bygget, gjør at det til sammen blir en uanstrengt helhet, skriver Berg-Nordlie.

– Estetisk design

Daglig leder hos byggherren Aurveien 70, Nils Erik Hansen, sier at prosjektet i Aurskog har blitt et stort løft for sentrum i bygda.

– Vi har lagt vekt på å lage et fint bygg med leiligheter som folk vil kjøpe. De to blokkene fremstår som med en estetisk design og med fine utendørsområder. Alle leilighetene har romslige, fine balkonger eller terrasseplattinger. Til samtlige leiligheter følger det med en parkeringsplass i garasjekjelleren, og noen av kundene har valgt å kjøpe en ekstra p-plass. Per nå har vi 22 leiligheter igjen for salg, sier Hansen.

Powered by Labrador CMS