BLI 5-1

Anthon Eiendom har ført opp enda et logistikkbygg i Vestby, rundt en halv time sør for Oslo. Prosjektet er det åttende byggeprosjektet de gjennomfører sammen med Veidekke Logistikkbygg.

Publisert Sist oppdatert

Fakta

Sted: Vestby

Prosjekttype: Logistikkbygg

Byggherre: Anthon Eiendom

Totalentreprenør og arkitekt: Veidekke Logistikkbygg

Bruttoareal: 24.611 kvadratmeter

Kontraktsum: 240 millioner kroner eksklusiv merverdiavgift

Rådgivere: Teknisk koordinator: Optimus Prosjekt l RIB, RIBr: Sweco l RIE: Xpert Installasjon l RIVv: Assemblin l RIVr: Bærum Rørleggerbedrift l FDV: CuroTech

Underentreprenører og leverandører: Betongarbeider: Tiller Vimek l Stålarbeider: AK Mekaniske l Sprinkler: Aqua-Tech l Rørlegger: Bærum Rørleggerbedrift l Ventilasjon: Assemblin l Elektro: Xpert Installasjon lBrannsikring, ståldører: Firesafe l Flisarbeider: Equient l Grunn- og utomhusarbeider: John Galten l Porter, lastehus: BES l Taktekking: Byggpartner l Trapper, rekkverk, håndløpere: Gustavsen & Slemdal l Glassfasader, vinduer, dører: H-Fasader l Belegningsstein: Lintho Steinmiljø l Maler: Malermester Buer Østfold l Innvendig tømrer: Modulvegger l Brystningselement: Nobi l Kjøkken: Optimera l Gulvbelegg: OTG l Heis: Otis l Fjernvarme: Pecon l Sandwich-elementer: Straye Stålbygg

Det nye logistikkbygget i Vestby har et bruttoareal på 24.611 kvadratmeter, fordelt på to etasjer. Første etasje utgjør 22.963 kvadratmeter og messaninen i andre etasje utgjør 1.648 kvadratmeter.

Bygget er delt inn tre hoveddeler, som hver for seg skal brukes av Farmasiet, Autocirc og en tredje leietager. Firmaene har hver sin lagerhall med tilhørende kontorarealer på messaninen i andre etasje.

Hallene i hver del er cirka 7.560 kvadratmeter, med innvendig fri høyde under drager på 11,9 meter.

I gang med innflytting

Farmasiet har allerede flyttet inn i sin del av bygget, og er i full drift. Lokalet benyttes til sentrallager, og logistikken drives av leietageren selv. Det er blant annet installert et automatisert plukksystem for legemidler.

Autocirc og den tredje leietageren er i gang med å flytte inn i nybygget, og skal også bruke lokalene til lagring og logistikk.

– Lokalene er overlevert, og innflytting pågår. Vi opplever at leietakerne er godt fornøyde. Byggherren, leietakerne og vi utvikler i stor grad prosjektene sammen, slik at løsninger, kvalitet og design blir skreddersydd i tråd med leietakernes ønsker og behov, sier prosjekteringsleder Esra Ceviz i Veidekke Logistikkbygg.

Kjenner hverandre godt

Byggherre er Toveien 41 AS, som eies av Anthon Eiendom og Pareto Eiendomsfellesskap.

Ceviz forteller at dette åttende prosjektet er som tidligere basert på et godt samarbeid med gjensidig tillitt og åpenhet.

– Byggeprosessen har gått veldig bra. Byggherren, våre underentreprenører og vi kjenner hverandre godt. Dette er en klar fordel for alle parter, sier hun.

Ceviz sier det leveres til avtalt budsjett, og at prosjektet står klart til overlevering i god tid før avtalt.

– Prosjektet ble overlevert i august. Da var et av kontorarealene fortsatt uinnredet. Byggherren har nå gitt oss et oppdrag med å innrede også dette arealet. Planen er å overlevere dette før jul, sier hun.

Kvaliteter og løsninger

Ceviz forklarer at nybygget framhever seg på flere måter.

– Standarden på prosjektet vil jeg si er generelt høy. Både når det gjelder byggetekniske kvaliteter og tekniske løsninger. Bygget har forøvrig energikarakter A, sier hun.

Ceviz sier at logistikkbygget i stor grad er bygd med standardiserte løsninger med stålkonstruksjoner som bæresystem, bærende takplater og mineralullisolasjon på taket. Vinduer og dører er i aluminium, mens utvendig vegger er av sandwichpaneler med mineralull. Ellers er det brukt hulldekker og gulvene i hallene er støpt med fiberarmert betong. Innvendig er det gipsvegger med malt overflate, vinylbelgg på gulv, flis på dusjvegger, systemhimlinger og systemvegger i glass med treomramming, sier Ceviz.

Gjennomført på under 18 måneder

Kontrakten ble undertegnet i mars 2022, og byggearbeidene startet opp samme måned.

– Vi har hatt et par milepæler underveis i prosjektet. Det første milepælen var å sørge for å få ett tett bygg før vinteren 2022. De neste milepælene har vært overleveringen av lokalene til Farmasiet og deretter overlevering av resten av bygget, sier hun.

Prosjektet består også av et stort utomhusareal på vel 17.500 kvadratmeter. I tillegg til manøvrerings- og lasteområder består området av 140 parkeringsplasser. I alt 30 av dem har ladeplass.

Alle byggearbeidene ble gjennomført på godt under 18 måneder.

– Det har ikke vært noen store utfordringer i byggeprosessen. Krigen i Ukraina har nok påvirket noen av leveransene, men generelt har det gått bra. Vår kunde Anthon Eiendom og vi har igjen hatt et meget godt samarbeid underveis, sier Ceviz.

Powered by Labrador CMS