Foto: J.I. Bygg
Fornøyd prosjektleder, Knut Aas, i J.I. Bygg..

Dyst

På et høydedrag i Ås, ikke langt fra sentrum, har J.I.Bygg ferdigstilt 30 rekkehus (salgstrinn 1) i et nytt boligprosjekt, med overlevering i november. Totalt skal selskapet føre opp 138 rekkehus på samme felt.

Publisert Sist oppdatert

Fakta

Sted: Ås

Prosjekttype: Rekkehus

Byggherre: Solon Eiendom

Totalentreprise: J.I. Bygg

Kontraktsum eks. mva.: 490 millioner kroner

BRAS: 16.437 kvadratmeter

Arkitekt: A-lab

LARK: SOLA

Hovedrådgiver: Multiconsult

Underentreprenører og leverandører: Byggelementer: LSE Byggesystemer l Elektro: Elektro Idé l Rørlegger: Drøbak Rørleggerservice l Ventilasjon: Ventilasjonspartner, Systemair l Maler: PGL Overflateteknikk l Flis: NTG l Vinduer: Nordvestvinduet l Tømrer: HSN Bygg l Grunn- og utomhusarbeider: Park & Anlegg l Betongarbeider: Pol Betong l Tak/blikk: Follo Tak og Vedlikehold l Parkett: Parkettpartner l Kjøkken: HTH l Trapper: Trappemakeren l Elementer: Element Sør l Himlinger: System 1 l Peiser: Peisselskabet l Solskjerming: Lady Solskjerming l Fuging: Fagfug

Klikk her for å se presentasjonen av prosjektet fra magasinet Byggeindustrien

Alle boligene skal være overlevert og klare til innflytning i løpet av første kvartal 2025. Salgstrinn 2 begynner innflytning den andre uken i januar 2024.

– Det er et veldig stort prosjekt. Rekkehusene er satt opp i tre med varierende fasader som både har liggende og stående panel, og metallplater og teglstein i ulike farger, sier prosjektleder Knut Aas i J.I. Bygg til Byggeindustrien.

Størrelser fra 74 til 185 kvadratmeter

Boligene er fundamentert med ringmurselementer, mens det felles, frittstående garasjeanlegget under bakkeplan, har plasstøpt betongfundament.

Rekkehusene har mellom to og tre etasjer, og størrelsen varierer fra 74 til 185 kvadratmeter. I garasjeanlegget er det 165 p-plasser.

– Byggeprosessen har gått veldig greit så langt, og vi har hatt god plass å bygge på. Vi har hittil kommet i mål som avtalt med byggherren, sier Aas.

Elektrisk oppvarming og peis

Alle rekkehus har sitt eget uteområde, og det er dessuten gjort betydelige arbeider med fellesområder.

Det er valgt elektrisk oppvarming i kombinasjon med peisovn til boligene, som har god kvalitet og praktiske planløsninger. Garasjeanlegget skal stå ferdig i juni neste år, og neste høst blir det også klart et trimrom her for beboerne.

– Vi er så langt godt fornøyde med prosjektet, og det har vært et godt samarbeid med samtlige involverte, sier Knut Aas.

– Spennende

Prosjektleder Jørgen Edvardsen i Solon Eiendom, skriver i en e-post til Byggeindustrien at Dyst er det første av seks delfelt som bygges på området Dyster Eldor i Ås kommune.

– Det har vært spennende å se boligene etter hvert få sin endelige form og at hver bolig fremstår med sin egen identitet.

138 boliger må sies å være et forholdsvis stort boligfelt, men boligenes arkitektur som varierer antall etasjer og ulike fasade-materialer innenfor hver boligrekke gjør at Dyst får en lun og sær-egen atmosfære.

Felles utomhusarealer på Dyst er viet stor oppmerksomhet og vil når de står ferdige, inkludere hyggelige møteplasser som innbyr til godt naboskap, ifølge Edvardsen.

– Med skog og turmuligheter tett på området og boligene, er dette en ekstra kvalitet som bidrar til at mange vil oppleve Dyst som et godt og fredfullt sted å bo. J.I. Bygg er totalentreprenør og bygger boligene for oss på Dyst. Gjennom hele prosessen har vi hatt et nært og godt samarbeid, noe som igjen bidrar til å sikre prosessen med et godt sluttresultat til våre kjøpere, skriver Jørgen Edvardsen.

Powered by Labrador CMS