Victoriagården

Victoriagården

Victoriagården

Victoriagården
Sted: Sandvika, Bærum
Prosjekttype: Nybygg
Entreprisekostnad eks mva: 274 mill kroner
Bruttoareal: 21.000 kvm
Byggherre: Veidekke Eiendom
Totalentreprenør: Veidekke Entreprenør
Arkitekt: LOF arkitekter
Landskapsarkitekt: Grindaker
Rådgivere: RIB og RIBr: Dr. techn Olav Olsen - RIV: DeltaTek - RIE: El Design
l RIAku: Brekke & Strand akustikk - RIGeo: Siv. ing. Hans Petter Jensen
Underentreprenører og leverandører: Rivning: Dokken - Ferdigbetong: Unicon - Bubbledekk: BubbleDeck Norway - Pumping ferdigbetong: Karlsrud Betongpumping - Armeringsstål: Fundia - Armeringslegging: Lena Armeringsservice - Betongelementer: Ulricehamns Betong - Gulvparkling: Hæhre Gulvstøp - Stålkonstruksjoner: ByggTeknisk Stål - Badekabiner og prefab trapper og vegger: Con-Form Oslo - Taktekking: Euro Blikk og Tak - Glass- og aluminiumsarbeider: Sagstuen - Maler: Brødrene Vatendal - Parkett: Bo Andren - Murarbeider: Mjøndalen Mur og Puss - Blikkenslager: Sigfred Bentzen & Sønn - Rørlegger: ORAS avd. Bærum - Ventilasjon: ORAS Klima - Elektro: Lefdal Installasjon - Gasspeiser: Peisselskabet - Branntetting: Kaefer Isolering - Kjøkken: Sigdal Kjøkken - Garasjeport/brannporter: Norport - Balkong og rekkverk: Windoor - Innerdører: Nordic - Vinduer: Lian Trevarefabrikk - Heiser: OTIS Heiser - Kraner: Kranor - Byggevarer: Sem Bruk - Pele- og spunt: Kynningsrud - Systemhimlinger: Bærun ByggMontering - Forskaling: Peri Noge

Den tidligere Victoria Linoleumsfabrikk i Sandvika er revet og Veidekke har bygget 99 spenstige leiligheter på tomten. Med sin helt spesielle beliggenhet er det ikke rart interessen rundt prosjektet er stor.

Victoriagården ligger vestvendt til, helt inntil Sandvikselvens bredd. Om ønskelig kan dermed beboerne sette seg på bryggen med en kaffekopp eller rett og slett prøve fiskelykken.

Leilighetene er bygget midt i Sandvika sentrum, og ligger derfor meget sentralt både med tanke på kommunikasjon og hva Sandvika selv har å by på.

Fire bygg
Det er LOF arkitekter som har prosjektert og Veidekke Entreprenør AS som har ført opp Victoriagården i Bærum. Prosjektet består av fire bygg med kombinasjon av boliger, næring og parkering.

Tre av byggene har rektangulær form. Det tredje er L-formet. Byggene ligger rundt et skjermet torglignende område.

Leilighetene finnes i 31 ulike varianter og utbygger har lagt vekt på å gjøre dem lyse og åpne, blant annet gjennom å bruke store vindusflater. Alle leilighetene har også balkonger.

Totalentreprise
Veidekke Entreprenør har satt opp prosjektet i en totalentreprise. Tiltakshaver er Veidekke Eiendom AS. Totalt har prosjektet kostet 274 millioner kroner (eks mva.).

Nå er drøyt 40 leiligheter og noen næringsarealer allerede overlevert, og alt skal være ferdig til kommende årsskifte.

De fire byggene i Victoriagården har en samlet gulvflate på ca 19.700 kvadratmeter. Leilighetene utgjør ca 10.600 kvadratmeter, kontorer og butikker 3.500 kvadratmeter og parkering 5.600 kvadratmeter. Parkeringen er fordelt på to dekker under byggene, med dirkete heisadkomst til leilighetene.
De fire byggene er satt opp på en 5,5 mål stor tomt.

Høy standard
De 99 leilighetene varierer i størrelse fra 50 til 196 kvadratmeter. Prosjektleder Heine Skogseid i Veidekke Entreprenør beskriver standarden som høy.

- Leilighetene har kabel-TV, bredbånd og generelt gode solforhold. Det er parkett på gulv og fliser på badene. Alle har egen balkong eller terrasse og leilighetene er utformet slik at de enkelt kan bygges om til livsløpsstandard, sier Skogseid.

Byggene har bærende konstruksjon i plasstøpt betong med stål i gavler. Dekkene på kontordelen er bygget med bubbledeck-metoden. Sammenliknet med tradisjonelt dekke er vekten dermed 40-50 prosent lettere, men med samme styrke. Bubbledeck-løsningen går i korthet ut på at betong blir erstattet med luft ved å støpe inn hule plastkuler i etasjeskillerne. Konseptet gir arkitekten større frihet i utformingen av bygget.

Leilighetene har baderomskabiner i betong som ble heist inn i råbyggfasen.
Fasadene består av hvit slemmet tegl med innslag av svart ubehandlet tegl, blekk (på hjørner og i øverste etasje) og trepanel (på balkonger).

I prosjektet har man gått for en løsning med fjernvarmebasert vannbåren oppvarming med radiatorer. I leilighetene er det solavskjerming i glassene og med baldakiner (øverste etasjer). På kontorbygget er det persienner. Ventilasjonen er balansert og har varmegjenvinning.

Liten riggplass
Skogseid forteller at den største utfordringen i prosjektet har vært en trang tomt med liten riggplass.

- Vi bygger i praksis på hele tomten, legger han til. Han sier at det også har vært krevende med en etasjes høydeforskjell mellom riggområdet og hoveddekket.
Skogseid fremhever videre at de på Victoriagården-prosjektet har lagt stor vekt på å levere 0-feil leiligheter.

- 80 prosent av leilighetene var feilfrie ved overlevering, avslutter han.

Powered by Labrador CMS