Foto: Brødrene Ulveseth
Foto: Brødrene Ulveseth
Foto: Brødrene Ulveseth

Kronstadparken N3A

Brødrene Ulveseth har fullført et bygg med 88 leiligheter i tredje byggetrinn i Kronstadparken i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Fakta

Sted: Kronstad, Bergen

Prosjekttype: Nybygg, boliger

Kontraktssum uten merverdiavgift Bygg A: 167 millioner kroner

Bruttoareal: 7.300 kvadratmeter

Tiltakshaver og byggherreombud: OBOS Ulveseth Utvikling

Totalentreprenør: Brødrene Ulveseth

Arkitekt: Holon Arkitektur

LARK: Weglo Design

Rådgivere: RIB og RIByfy: NODE en l RIV: Miljøconsult l RIE: Voss Elconsult l RIAku: Brekke & Strand Akustikk l RIG: Instanes l RIBr: Firesafe l RIMiljø: Multiconsult l RIVA og RIVei: Asplan Viak

Underentreprenører og leverandører: Tømrer: Byggmesteren Vest l Oppmåling: Anko l Rivning og grunnarbeider: Rivenes l Anleggsgartner: Anleggsgartner Askeland l Betongarbeid, mur, puss og flis: Brødrene Ulveseth l Plattendekker, balkonger, trapper og vegger: Con-Form Bergen l Betonggulv: Hummervoll l Stålarbeid: Alsaker Stål og Bergen Mekaniske l Taktekking: Protan Entreprenør l Blikkenslager: Bergen Air l Rekkverk: Veranda Bergen l Maler: Lønningen & Nilsen l Parkett: Bo Andrén Norge l Rørlegger: Bergen Rørteknikk l Elektro: Magnus M Thunestvedt l Ventilasjon: Frøland & Noss l Data/fiber: OpenNet Norge l Kjøkken og garderobe: HTH Bergen l Baderomskabiner: BOXEN l Heiser: KONE l Elbillading: Ohmia Charging l Branntetting: Firesafe l Sprinkler: Bergen Sprinkler l Lås og beslag: Heikki Bruvik l Stillas: Rentas l Tårnkran og alimak: Kranor l Kranfører: Brødrene Ulveseth Worren l Rent tørt bygg: RTBC Rigg og Renhold l Adgangskontroll byggeplass: Infobric l Trafikkavvikling: Sem Sikkerhet l Transport og mottak byggavfall: Norsk Gjenvinning

Her kan du se presentasjonen av prosjektet fra magasinet Byggeindustrien

Byggherre er OBOS Ulveseth Utvikling AS. Prosjektet er tegnet av HOLON Arkitektur AS og ført opp i en totalentreprise av Brødrene Ulveseth. Bygget har inntil åtte etasjer og et areal på cirka 7.300 kvadratmeter. Underetasje med parkering kommer i tillegg.

Grunnarbeidene startet i juni 2019. Leilighetene ble overlevert i oktober i år. De to andre byggene i tredje byggetrinn skal overleveres neste høst. Totalt vil boligdelen i Kronstadparken da romme 515 leiligheter og god en del næringsareal, fordelt på tre felt.

Over VA-tunnel

Prosjektsjef Fredrikke Frost Traaholt i Brødrene Ulveseth forteller at grunnarbeidene med sprengning over en stor VA-tunnel var utfordrende.

– Vi hadde også trange riggforhold og boliger tett på som vi må ta hensyn til, sier Frost Traaholt.

Hun sier at bygget ble 3D modellert i Revit og IFC og at det ble praktisert lean under oppføringen.

88 leiligheter

Det siste feltet består av tre bygg med totalt 200 leiligheter. Bygget som nå står ferdig har 88 leiligheter, som varierer fra 45 til 145 kvadratmeter.

Leilighetene har énstavs eikeparkett, vannbåren gulvvarme, integrerte hvitevarer, royalimpregnerte terrassebord på balkonger og terrasser. Kjøper kan kostnadsfritt velge Laila-løsning i de små leilighetene (skyvedører på hver side av sengen inn til soverom). Store leiligheter som er tilpasset utleie har mulighet for et ekstra kjøkken.

Solforholdene er gode og beboerne deler en stor takterrasse. Alle leilighetene har privat uteareal og flere leiligheter har to balkonger eller terrasser. I underetasjen er det 35 biloppstillingsplasser (to av dem HC-plasser) for dette trinnet og 402 sykkelparkeringsplasser.

Uteområdene er pent opparbeidet, med en stor lekeplass som i fremtiden muligens blir del av en barnehage. Tomten ligger nær Bybanen, E39 og bussholdeplasser.

Hestesko

Kronstadparken ligger midt på Kronstad. Dette er OBOS Ulveseth Utviklings siste byggetrinn. Blokken har et samlet areal på cirka 7.300 kvadratmeter. Grunnen består av fjell og innkjørte sprengsteinsmasser. Forurensede masser er kjørt til deponi. Mot Bjørnsons gate er det pelet for å hindre utgliding. Det er radonsikring med duk der det er varig opphold rett på grunn og ventilering av hele underetasjen.

Bygget er utformet som en hestesko med åpning mot sør. Bærende konstruksjon er av betong og stål. Taket har fordrøyning (Protan BlueProof) og dekke av sedum. Fasadene er kledd med lys grå tegl, sto-puss og fasadeplater, materialer som har lang levetid og enkle vedlikeholdsbehov.

En søppelsug-bunker er støpt vanntett.

Leilighetene har prefabrikkerte baderom levert av Boxen med fliser på gulv og vegger. Innervegger er av betong og gipsvegger med stålstendere. Leilighetene har himlinger av betong og plassbygd gips. I fellesareal er det systemhimlinger. Det er fliser på svalganger og i trapperom og gulvbelegg i korridorer.

Bygget har ConForm-vegger rundt trapperom og heissjakter og plattendekker som etasjeskiller. Det er 250 millimeter isolasjon i yttervegger og i snitt 300 millimeter i taket. Vinduene har en U-verdi på 0,8.

Bærekraftig

– Vi jobber målrettet med reduksjon av klimafotavtrykket gjennom å redusere bruk av fossile brennstoff og karbonintensive materialer (uttørking av bygg, valg av byggematerialer, kjemikaliebruk, elbiler og så videre). Vi ønsker å bygge fremtidens bærekraftige bygg og i N3 har vi hatt fokuspå energibruk og byggets utforming med blant annet elementbygg og bruk av baderomskabiner, tekniske løsninger og energikilder, biodiversitet (grønne og blå tak, økologi og mangfold på taket og utearealer, utnytte arealene på en god måte), sier Frost Traaholt.

For å dempe lyd har bygget Trolltekt himlingsplater på alle balkonger, gulvbelegg i korridorer i stedet for fliser og leilighetsskillevegger i betong.

Leilighetene er fullsprinklet og bygget har automatisk brannalarmanlegg.

Vannbåren gulvvarme

Kronstadparken N3A er prosjektert og ført opp etter Tek17. Oppvarming skjer med vannbåren gulvvarme basert på fjernvarme. Det er elektriske varmekabler på bad. Beregnet energibruk per kvadratmeter per år er 89,6 kWh. Leilighetene er i energiklasse A og B og har balansert ventilasjon med desentraliserte ventilasjonsaggregater i hver leilighet.

Powered by Labrador CMS