Prosjektleder Steffen Bjugstad i ØMF Evensen & Evensen.

Pellestova – oppgradering og nybygg

Med en investering på cirka 450 millioner kroner får Pellestova på Hafjell et realt løft. Nylig kunne entreprenøren Ø.M. Fjeld overlevere den første delen som omfatter både riving og gjenoppbygging av en hotellfløy, renovering av eksisterende hotellrom og et nybygg med restaurant og et eget slakteri.

Publisert Sist oppdatert

Fakta

Sted: Hafjell, Innlandet

Prosjekttype: Oppgradering av hotellrom, nybygg med restaurant og slakteri, nybygg med hotellrom og parkerings-kjeller, og to leilighetsbygg med parkeringskjeller.

Areal: Nybygg: cirka 7.300 kvadratmeter

Renovering: cirka 2.050 kvadratmeter

Byggherre: Gjelsten Holding

Totalentreprenør: ØMF Evensen & Evensen

ARK, LARK, IARK, SØK, RIB, RIBr, RIEn: RAM Arkitektur

Underentreprenører og leverandører: Råbygg: Elementpartner l Grunnarbeider: Maskinkraft l Rørlegger og ventilasjon rehab og slakteri: Haug & Ruud VVS l Rør nybygg hotell og leiligheter: Ramsøy l Ventilasjon nybygg hotell og leiligheter: Lillehammer Ventilasjon l Elektro: El-installasjon l Mur og flis: Delphin & Klashaugen l Storkjøkken / slakteri – Lillehammer Storkjøkken l Tekkearbeider: Isotak bygg l Tekkearbeider nybygg hotell og leilighetsbygg: Tomtum Tak l Maler og teppearbeider: Ragnvald Moe l Flytsparkel og Akryl: Mjøsprodukter l Bygge-varer: Maxbo l Blikkenslager: Haug & Ruud l Parkett: Parkett-partner l Himling: Tøftum innredninger

Klikk her for å se presentasjonen av prosjektet fra magasinet Byggeindustrien

Pellestova sin historie som fjellstue og overnattingsplass strekker seg tilbake til 1946. I dag eies turistdestinasjonen på Hafjell av Bjørn Rune Gjelsten sitt selskap Gjelsten Holding AS, som i fjor satt i gang en storstilt utbygging med en samlet prislapp på 450 millioner kroner.

Prosjektleder Kjetil Tofthagen i Gjelsten Holding, sier til Byggeindustrien at den pågående utbyggingen på mange måter er en ferdigstillelse av Pellestova som destinasjon.

– Med investeringene som nå gjøres ønsker vi å lage Pellestova til en fullverdig destinasjon. Vi har et oppgradert og moderne Pellestova hotell, vi kan tilby fem ulike restauranter, og vi bygger en helt ny del til hotellet med 29 hotellrom som skal stå ferdig til sommeren, forteller Tofthagen.

Utbyggeren, som har engasjert Ø.M. Fjeld-selskapet ØMF Evensen & Evensen som entreprenør, er også i gang med byggingen av to leilighetsbygg med til sammen 16 leiligheter, som skal stå ferdig tidlig i 2025.

Slakteri og hotellrom

Prosjektleder Steffen Bjugstad i ØMF Evensen & Evensen, deler Pellestova-prosjektet i fem. De tre første delprosjektene er overlevert og tatt i bruk.

– Vi har en del der vi har renovert 17 hotellrom med tilhørende fellesareal i eksisterende hotell, og vi har revet en del av hotellet innvendig og bygget opp igjen en ny etasje med 16 hotellrom. Vi har også bygget et nybygg med restaurant og eget slakteri med full slaktetrilinje, forteller Bjugstad.

Han beskriver prosjektet som «high end» med løsninger, detaljer og kvaliteter som ligger godt over normal standard.

– I de nye hotellrommene er det blant annet plassbygde bad med en blanding av Otta-skifer og panel på veggene og skifer på gulvene. Også baderomsinnredning har skiferplate. Generelt er dette et prosjekt hvor vi må levere kvaliteter og en finish som ligger over standard, sier Bjugstad.

– Det er både lærerikt og artig å bygge noe annet enn løsninger og materialer vi normalt leverer i en standard leilighet eller et standard næringsbygg. Blant annet har tømrerne våre bidratt til nøyaktighet på detaljene som kreves for den rette finishen, fortsetter han.

Fornøyd byggherre

Prosjektleder Kjetil Tofthagen i Gjelsten Holding, mener entreprenøren så langt har levert godt på kravene utbygger setter til kvalitet og finish.

– Vi synes dette ser veldig bra ut. Vi bruker kun lokale håndverkere og sånn sett er det alltid en fordel å bygge i Gudbrandsdalen hvor håndverksfaget går i arv og hvor det fortsatt ligger stor stolthet i å bygge ting. Som utbygger er vi opptatt av å tilby noe som skiller seg litt ut, og som er ordentlig og gjennomført. Det er bakgrunnen før løsningene og de kvalitetene som er valgt, sier han.

Steffen Bjugstad svarer ja på spørsmålet om utbyggers fokus på detaljer og finish også gjenspeiler seg i oppfølgingen av prosjektet.

– Vi har en byggherre, representert med Kjetil Tofthagen, som er mye til stede og veldig hands on på utførelsen. Det mener vi er bra for sluttresultatet, og i et prosjekt med en del rehabilitering er det også viktig med tanke på å få gjort raske avklaringer underveis, sier han.

Ryddig byggeplass

Bjugstad trekker også frem prosjektets fokus på ryddig og strukturert byggeplass, som han mener er løftet opp et ekstra nivå fra det man normalt ser.

– Dette er en oppgave vi har tatt veldig seriøst. Ryddig og strukturert byggeplass er viktig blant annet på grunn av mye vær og vind og omgivelsene vi bygger i.Pellestova og naturen rundt brukes året rundt, så dette er et utstillingsvindu for både utbygger og oss. Ryddig byggeplass handler også om HMS, mindre materialsvinn og bedre kontroll. Alt i alt gir dette en mer effektiv totalproduksjon, sier Bjugstad.

Logistikk og fremdrift

Prosjektlederen legger ikke skjul på at det har vært komplekst å jobbe med flere delprosjekter samtidig. Han mener det å få til en god logistikk og fremdrift har vært den største utfordringen i prosjektet.

– På samme plassen som byggearbeidene pågår har vi også bygget en brønnpark med 34 brønner, og vi har bygget nye overvannsledninger og fjernvarmegrøfter mellom hotellbygget og nytt varmeanlegg. Det å få sydd sammen alle arbeider og leveranser i en fornuftig rekkefølge slik at vi holder oppe fremdriften på alle fronter og rekker alt innen fristene, har vært utfordrende, sier Bjugstad.

– Det er mange aktører som er inne i flere delprosjekter og da er det viktig at de setter inn nok ressurser slik at fremdriften går som planlagt. Vi kom i mål som avtalt med de første delene og vi ligger også bra an med det nye hotellbygget og leilighetene som skal være ferdig henholdsvis til sommeren og på begynnelsen av neste år, sier Bjugstad.

Powered by Labrador CMS