Mariesvei 20

Mariesvei 20

Denne artikkelen er over ti år gammel.

Mariesvei 20

Sted: Høvik, Bærum kommune

Prosjekttype:
96 boliger, parkering under bakken

Totalentreprisekostnad inkl. mva: 370 millioner kroner

Areal:
12.000 kvm – parkering 4.000 kvm

Byggherre: Profier

Totalentreprenør: Solid Entreprenør

Arkitekt: MAKE Arkitekter

Landskapsarkitekt: Gullik Gulliksen

Rådgivere: RIB: JB Consult - RIE: Heiberg og Tveter - RIaKu/VA: Asplan Viak - RiEnergi: Futurum Energi - RIGeo: Sweco - RIBr: Cowi

Underentreprenører/leverandører: RIving: PeWE - Brønnboring: Kraft Energi og Brønnboring - Grave-
arbeider: Brødr. Dokken - Rekkverk: PKS - Anleggsgartner: Skaaret Landskap - Elektro: Installatøren Østfold - Rørlegger: Bærum Rørleggerbedrift - VVS: Deltatek - Stålkonstruksjoner: Metacon - Glasskarnapper: Bøckmann - Hovedinngangsdører: EMA Glass - Heis: Starlift - Lås og beslag: Kaba Møller Undall - Systemhimling: Akustikk Innredning - Nettingboder: Team Bygg - Porter: Norport - Byggevarer: Ski Bygg/ Byggmakker Herføll - Vinduer: Norwood - Brannsikring: Vestfold Brannsikring - Membrantekking: SealTech - Frostet akryl: Vink - Takplater: Tata Steel - Avfallscontainere: Namdal Ressurs - Dører: Daloc

Tre slitne kontorbygg er omformet til 96 høystandard leiligheter på en av Bærums mest attraktive tomter. Tomten Maries vei 20 er på ca. 26 mål og ligger usjenert på en høyde rett ved vannet ovenfor Sarbuvollen Båtforening.

– Det er egentlig naturstridig at en slik perle skal være næringseiendom. Vi forventer betydelig interesse for å kjøpe bolig i dette

prosjektet. Allerede før vi har gjort noe, har vi en lang interessentliste, sa markedsansvarlig Kristen Rikter-Svendsen i Profier i 2011, da byggene skulle legges ut for salg. Ettertiden har vist at han hadde helt rett.

Strippet byggene
Solid Entreprenør startet planleggingen av prosjektet våren 2011. Da var det full virksomhet i lokalene som Veritas og andre aktører leide. Sommeren samme år flyttet leietakerne ut, og bygningene ble strippet ned til etasjeskiller, fundamentering, bærende vegger og søyler. Betongskjelettet var i rimelig bra stand, men ble forsterket enkelte steder. Spesielt krevende var rivningen av to plasstøpte betongtrapper. Alle eksisterende trapper ble revet og nye ble plasstøpt, forteller driftssjef Ronny Groth i Solid Entreprenør.

– Vi la inn forsterkninger i forbindelse med byggingen av nye trapper. Hele fjerde etasje er en ny stålkonstruksjon med treverk og TPR-plater som takkonstruksjon, sier han.

Takhøyde
Ifølge Groth har det vært utfordrende å oppnå tilfredsstillende takhøyde i henhold til prospektets beskrivelse.

– Når det gjelder tekniske føringer, ventilasjon og sprinkling, etc, har vi hatt mange utfordringer som har vært tidskrevende: Himlinger er foret ned, det er laget kasser og funnet nye føringsveier i tett dialog med kjøperne av leilighetene. Løsningen ble en takhøyde i større deler av leilighetene og lavere i andre deler, sier Groth.

Gjennomført håndverk
Anleggsleder Ola Nygård i Solid Entreprenør trekker frem det gode håndverket helt ned på detaljnivå. Solid Entreprenør har gjennom mange år utarbeidet sin egen detaljhåndbok som her er brukt i samarbeid med MAKE Arkitekter. De har på sine sider vært meget samarbeidsvillige og løsningsorienterte, noe som har gjort byggeprosessen enklere. Han nevner kompliserte løsninger med bærekonstruksjoner, himlingshøyder, rekkverk og sedertrekledninger.

– Alt er plassbygget. Det finnes ingen prefabrikkerte elementer, understreker han.

Tilvalg
Det har vært tilvalg på noen titalls millioner. Det har vært meget krevende.

– Jeg tror ikke jeg overdriver når jeg sier at vi har hatt tre årsverk som bare har håndtert tilvalg, sier Groth og tilføyer at systemet for tilvalgshåndtering er ivaretatt.

– Noen av beboerne har valgt å ha egen interiørarkitekt. Det har vært krevende å følge opp, men vi har strukket oss langt for å imøtekomme kundene, supplerer Nygård.

En kvm flis i timen
Groth framholder at det er et påkostet bygg. Byggherren har investert noen millioner kroner ekstra i fasadene med høy kvalitet på Wienerberger-tegl, sedertrekledning og rekkverk. Han anslår det er brukt drøyt 20.000 timer på flisarbeider i leiligheter og fellesarealer.

– På det meste har vi hatt 15 egne flisleggere her bortsett fra to innleide som er tatt inn på toppene. Hvis man tenker membran, flis og fuge er basis en kvadratmeter flis i timen. Det blir fort noen årsverk på kort tid. I en komprimert byggetid har våre håndverkere produsert rundt 130 - 140.000 timer i løpet av to år, påpeker han og tilføyer at de etter gjennomføringen, med referanse til prosjektet, søkte om utvidet sentral godkjenning på teglsteinsmuring og fikk godkjent tiltaksklasse 3.

Parkeringshus
I tillegg er det bygget P-hus under bakken på ca 4.000 kvm med ca 170 p-plasser.

– Det er ikke en kvadratmeter på området vi ikke har snudd, sier Groth avslutningsvis.

Teskt og foto: Anne-Beth Jensen

Powered by Labrador CMS