Karenslyst Allé 12-14

Skanska Norge har stått for rehabiliteringsarbeidet av lokalene som Norges Gruppen leier av byggherren Deas Eiendomsfond Norge på Sjølyst i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Fakta

Sted: Oslo

Prosjekttype: Rehabilitering

Byggherre: Deas Eiendomsfond

Byggeledelse: Insenti

Leietaker: NorgesGruppen

Totalentreprenør: Skanska Norge

Kontraktsum eks. mva.: 239 millioner kroner

BTA: 16.000 kvadratmeter

Arkitekt: MAD Oslo

Rådgivere: RIB: Rambøll l RIV: AJL l RIE: Konsel l RIBr: Fokus Rådgivning l RIA, RIBfy: Norconsult l REIN: Entro l Miljø/BREEAM: Skanska Teknikk l RIVA: Multiconsult

Underentreprenører og leverandører: Grunnarbeider: Marthinsen og Duvholt l Stålarbeider: Byemark Stål l Glass/alu: Elverhøy Aluminium og glass l Tømrerarbeider: GST Byggmontering l Malerarbeider og tapetsering: Edvardsson Entreprenør l Mur og flis: Fjeldheim & Knudsen l Teppe: Intep l Parkett: Bo Andrén l Fast innredning: Hoff Snekkerverksted l Rør: HR-Rør l Luftbehandling: Haaland Klima l Elektro: Leithe & Christensen l Byggautomasjon: O.K. Andersen Byggautomasjon l Heis: Schindler l Vinduer: Norgesvinduet l Byggevarer: Optimera l Solskjerming: Vental Hunter Douglas l Dører: Swedoor l Glassdører: Wallmakers l Foldevegger: Saxi l Adgangssperrer: Dormakaba l Gulvavretting: Geogulv l Himlinger: Rockfon l Taktekking: Euro-Blikk og Tak l Damppeis: Proff Peis l Sykkelstativ og -vask: Laud Produkter l Trapper: Trappeteknikk l Brannisolering: Firesafe l Branngardiner: Velux Commercial Bramo l Kjølerom og storkjøkken: Myhrvold Storkjøkken l Fasadevask: Koltek

Her kan du se presentasjonen av prosjektet fra magasinet Byggeindustrien

Bygget har stort sett beholdt de eksisterende fasadene, med unntak av nye store vinduer som preger frontfasaden. Mesteparten av rehabiliteringen er gjort inne i bygget.

– Vi startet rivearbeidet den 7. juni i 2021, da vi begynte med lett-riving innvendig, i tillegg til deler av fasaden der det nå er etablert et nytt atrie. Hovedsakelig har vi revet alt innvendig, som systemvegger, tepper, himlinger og tekniske anlegg inntil sjakter, sier prosjektleder Karianne Heitmann i Skanska Norge til Byggeindustrien.

Hektisk

Gjenoppbyggingen innvendig startet i august 2021, og Heitmann forteller om et hektisk prosjekt med blant annet en god del tilpasninger for leietakeren Norges-Gruppen.

– Tilpasningene, og andre uforutsette utfordringer med relativt kort byggetid, har gjort prosjektet utfordrende. At arbeidet har pågått i flere etasjer samtidig, har også vært krevende, sier Heitmann.

Innvendig er praktisk talt alt byttet ut; vegger, himlinger, gulvoverflater, fast innredning, belysning, heis og tekniske anlegg utenfor sjakter.

– Vi har også etablert et nytt kantinekjøkken, men med gjenbruk av noe tidligere kjøkkenutstyr, sier Heitmann, og legger til at overleveringen den 10. august i år ble overholdt i henhold til kontrakten.

Fornøyd bruker

Teknisk sjef i Norges-Gruppen Eiendom, Kristin Melvik Alfstad, uttrykker stor tilfredshet med de nye fasilitetene.

– Vi i NorgesGruppen er svært fornøyde med det nyoppussede hovedkontoret vårt. Grepet med at fasaden har blitt flyttet ut har gjort at vi nå disponerer store arealer til felles møteplasser og samhandling for de ansatte, noe som vi ikke hadde tidligere, sier Melvik Alfstad til Byggeindustrien.

Hun opplyser at det er etterstrebet en varm og jordnær maner i hele bygget, noe de føler at de har fått med de farge- og materialvalgene som er tatt.

– Bygget har blitt lysere og mere åpent, dette var viktig for oss slik at både egne ansatte og besøkende skulle føle seg hjemme og velkomne. Bærekraftige valg har også vært viktig for oss som leietakere og vi har stilt krav til Breeam-sertifisering og byggets energimerke, sier Melvik Alfstad.

– Krevende fremdrift

Prosjektdirektør Tore Rosenvinge Nygaard hos byggherren Deas Eiendomsfond, skriver i en e-post til Byggeindustrien at deres mål har vært å bygge fleksible lokaler hvor Norges-Gruppen kan trives i mange år fremover.

– Det har derfor vært viktig med en god dialog med Norges Gruppen for å finne de riktige løsningene. Vi har hatt fokus på å heve miljøstandard. Energimerket er forbedret fra D til B, og vi har lagt opptil «Breeam in use» sertifisering med karakteren «excellent». Norges-Gruppen flyttet ut i midlertidige lokaler under rehabiliteringen, og det har vært spesielt viktig å sikre gjennomføring av prosjektet fremdriftsmessig, skriver Nygaard.

På spørsmål om hvordan gjennomføringen har gått, svarer han:

– Vi er meget fornøyd med sluttresultatet. Det har blitt flotte lokaler, ikke minst inngangspartiet og fellesfunksjonene. Fremdriften har imidlertid vært meget krevende, men med stor innsats fra Skanska med sine underentreprenører og andre i prosjektet, klarte man å overlevere prosjektet som forutsatt. Vi er også glade for at prosjektet er gjennomført uten fraværsskader, skriver Tore Rosenvinge Nygaard.

Powered by Labrador CMS