Nannestad svømmehall

Konkurransebasseng, terapibasseng, vannsklie og plassbygd stupetårn. Sentralt i Nannestad sentrum har kommunen og Backe Romerike bygd en 3.661 kvadratmeters svømmehall.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel.

Fakta

Sted: Nannestad

Prosjekttype: Svømmehall

Kontraktsum: Cirka 157 millioner kroner eksklusiv mva.

Bruttoareal: 3.661 kvadratmeter

Byggherre: Nannestad kommune

Totalentreprise: Backe Romerike

Prosjekt- og byggeledelse: Svendby Bygg Consult

Arkitekt, interiørarkitekt: Nuno Arkitektur og Vindveggen Arkitekter

BH-rådgivere: RIE, RIVA: Norconsult l RIV: Exigo VVS l Lev. Toppsystem: Sauter Norge l Lev. IKT: DGI

Rådgivere: ITB: Viam Norge l RIG: VSO Consulting l RIB, RIBfy, RIEn, RIA: Norconsult l RIBr: Firefly l RIE: Ekom l RI Automasjon: Nordomatic l RIV vent: TechnoTeam Prosjekt l RIV rør: Asbjørn Nordsveen l RIVA: Nordby Maskin

Underentreprenører og leverandører: Grunn- og utomhusarbeider: Nordby Maskin l Basseng vannbehandling: Enviro-process l Trykktesting og termografering: Omega Akerholdt l Stikking: Anleggsdata l Rørlegger: Asbjørn Nordsveen l Ventila-sjon: TechnoTeam Prosjekt l Elektro: Nordengen l Heis: Orona l Betongarbeider: Pol Betong l Mur og flis: Brafas l Tømrer: RMB l Branntetting: Byggimpuls l Lås og beslag: IBL l Tekking: Byggpartner l Blikkenslager: RS Blikk- og Miljømontasje l Metallarbeider: Ivar Bråthen Mekaniske l Glass/alu: H-fasader Glassteam l Solskjerming: NerliGruppen l Maler: Edvardsson Entreprenør l Gulvbelegg: AK Gulv l Himling: Bærum Byggmontering l Fast innredning: Treprosjekt l Inventar, telleport: Menerga l Skilting: Axi l Byggvask: Ullensaker Renholdsteknikk l Byggevarer, ståldører: Maxbo Proff l Rullegitter/branngardin: Olar Portconsult l Tredører: AT Tre

Her kan du se presentasjonen av prosjektet fra magasinet Byggeindustrien

Svømmehallen er tilknyttet eksisterende idrettshall i Nannestad sentrum, og har et bruttoareal på 3.661 kvadratmeter.

Bygget inneholder et 25 meters konkurransebasseng med seks baner og et opplæringsbasseng med temperert vann og bunn som kan heves og senkes.

I tillegg er det et stort stupetårn med avsatser på en, tre og fem meter i hallen, samt vannsklie og badstue.

– Det er et topp moderne anlegg, og stupetårnet er plassbygd. Det er et godt stykke arbeid, og et smykke i bygget, sier anleggsleder Edvard Hogstad i Backe Romerike, som er totalentreprenør.

Del av idrettsparken

Nannestad svømmehall har garderobekapasitet for 280 badegjester fordelt på herre-, dame-, familie- og handicapgarderobe.

– Svømmehallen skal hovedsakelig brukes til svømmeopplæring, men kan brukes av andre innbyggere utenfor skoletid. Det er lagt vekt på at hallen skal kunne brukes av et bredt spekter av brukere. Det er blant annet satt inn travers og bassengheiser for personer med funksjonsnedsettelse, sier Oddbjørn Skovseth, som er byggeleder for Nannestad kommune.

Den nye svømmehallen har felles inngang med Nannestadhallen, og blir en del av idrettsparken i kommunen. Den består, i tillegg til idrettshallen, av kunstgressbane, sandvolleyballbane og diskgolfbane. Som del av svømmehall-prosjektet er det bygd en ny parkeringsplass foran anlegget, med 94 biloppstillingsplasser, seks ladeplasser for elbil ,70 sykkelplasser og 14 MC-plasser.

– I tillegg er det etablert sosiale soner med bord og stoler, så det er et ganske stort utomhusareal. I alt er det 15 mål knyttet til svømmehallprosjektet, sier Skovseth.

Tre etasjer

Prosjektleder Tommy Ekornhol i Backe Romerike forteller at den nye svømmehallen er delt inn i tre etasjer. Det er en underetasje med tekniske rom og ansattgarderober, en hovedetasje med bassenger og garderober samt en mindre andre etasje med ventilasjonsrom.

– Hovedetasjen er delt i to. Det en høy del med det store bassenget, hvor det er over ti meter under taket, og en lav del med terapibasseng og garderober. Over den lave delen er det bygd en mindre etasje med ventilasjonsrom, forklarer han.

Kjelleren strekker seg under hele hallen, og er bygd med plasstøpt betong. Over bakken er det derimot bygd med bærekonstruksjoner i prefabrikkert betong. Det er brukt hulldekker over den lave delen av hovedetasjen. Ellers har svømmehallen TRP-tak, som vil si stålplatetak som er isolert og tekket på toppen. Det er også perforert for å bedre akustikken i svømmehallen.

– Alle innervegger er av Leca. I bassengarealene er veggene malt, og det er også bygd en akustisk spilevegg. Overflatene i våtsonene ellers er flislagte, mens det er malte vegger i garderober og korridorer, sier Ekornhol og legger til at selve bassengene er av stål.

Hogstad legger til at det utvendig er glass- og aluminiumsfasader, med mye trekledning og innslag av stålplatekledning.

Forsinket tak

Det var sommeren 2020 det ble det gjort en politisk beslutning om å utbedre svømmetilbudet i Nannestad, og bygge et nytt svømmeanlegg.

Etter prekvalifisering ble Backe Romerike AS tildelt totalentreprisen i juni 2021. De startet straks med prosjekteringsarbeidene og så gravearbeidene i månedsskiftet august og september. Deretter startet betongarbeidene i midten av oktober. Prefabarbeidene startet opp i mai 2022 og var ferdige i løpet av ferien. Deretter startet de innvendige arbeidene.

– Hovedutfordringen i prosjektets fremdrift har vært forsinkelser i leveransene av vannfast kryssfiner til taket. Det gjorde at vi ikke fikk tettet den store delen av hovedetasjen før i oktober 2022. Bygget skulle egentlig vært tett i august, men leveransene kom først i september, forteller Skovseth.

Ekornhol og Hogstad forteller at de løste utfordringen med blant annet provisoriske taktetting.

– Deler av prosjektet ble forsinket på grunn av den sene leveransen, men prosjektet totalt sett er ikke forsinket. Vi fikk gjort tiltak underveis som begrenset skadeomfanget, og vi leverer prosjektet som avtalt, sier Hogstad.

Godt samarbeid

Svømmehallen skal overleveres til kommunen 1. juni.

– Med tanke på den urolige situasjonen i markedet de siste årene, er vi fornøyde med at det kun var den ene leveransen som ble forsinket. Det kunne vært mye verre, sier Ekornhol.

Han påpeker at byggeprosessen ellers har gått veldig bra.

– Arbeidene har sklidd veldig fint. Vi har hatt et godt samarbeid med både underleverandører og byggherre, sier Ekornhol.

Skovseth sier de har opplevd det samme.

– Det er gjensidig fra byggeherresiden. Byggeprosessen har gått veldig smidig. Vi har hatt en god kontrakt, og byggherrens representanter og totalentreprenørens ledelse har samarbeidet godt fra tidlig fase, sier han.

Powered by Labrador CMS