Durendalveien 1

Rett ved Oppegård stasjon i Nordre Follo, har Hersleth Entreprenør bygget et nytt leilighetskompleks.

Publisert Sist oppdatert

Fakta

Sted: Oppegård

Prosjekttype: Leiligheter

Byggherre: Bolig & Eiendomsutvikling

Totalentreprenør: Hersleth Entreprenør

Kontraktsum eks. mva.: 126 millioner kroner

BRA: 4.000 kvadratmeter

Arkitekt: Shark arkitekter

Rådgivere: RIB: Multiconsult l RIB prefab: Contiga l Løvlien Georåd l RIBr: Fokus Rådgivning l RIBfy: Shark l RIAku: Brekke & Strand Akustikk l RIVA: Rivier l RIVrør og sprinkler: Borge Rør AS l RIE: Installatøren Fredrikstad l RIVvent: Bryn Byggklima l RI Vei: Norconsult

Underentreprenører og leverandører: Grunnarbeider: AEKO Entreprenør l Prefab: Contiga l Rørlegger: Borge Rør l Ventilasjon: Bryn Byggklima l Elektro: Installatøren Fredrikstad l Betongarbeider: Pol Betong l Murerarbeider: Mjøndalen Mur & Puss l Fast innredning: XL Bygg Ski l Maler- og flisarbeider: Bygg & Mal l Tømrerarbeider: Tavegg l Balkong- og innvendig rekkverk: Sagstuen l Utvendig rekkverk: IPOA l Oppmåling: Ingeniørfirmaet BIG l Parkett: Bo Andrén l Brannisolering: Fasec l Solskjerming: Solskjermingsgruppen l Blikkenslager: Frode J. Kristiansen l Stålarbeider: Askim Mek Verksted l Lås og beslag: Bravida l Trinnlydgulv: Gulventreprenøren

Her kan du se presentasjonen av prosjektet fra magasinet Byggeindustrien

Byggearbeidet startet i mars 2021, og i september i år ble de 53 leilighetene overlevert boligkjøperne.

Prosjektleder Trond Raade i Hersleth Entreprenør forteller om en stram byggetid, men at de i liten grad ble berørt av pandemien.

– Alle aktørene har vært flinke og ansvarsbevisste i hele byggeprosessen, så vi har hatt minimalt med vanskeligheter på grunn av Corona, sier Raade til Byggeindustrien.

Flotte fasiliteter

Durendalveien 1 inneholder foruten de 53 leilighetene også noen felles fasiliteter som løfter komplekset ytterligere. Beboerne har en egen lounge, et trimrom og en smørebod for ski. I tilknytning til garasjeanlegget under bakkeplan er det en romslig sykkelparkering, der man også kan lade batterier til elsykler.

Fasadene til blokkene består av teglstein og trekledning. Leilighetene har en blanding av inntrukne og utenpåhengte balkonger.

– Det er lagt mye arbeid i detaljer, og leilighetene har litt over gjennomsnittsstandard på både fliser og parkett, sier Raade.

Komplekset har egne energibrønner som leverer vannbåren varme til alle gulv, foruten i baderommene som har elektrisk oppvarming.

– Vi har også etablert grøntområder utvendig, en paviljong og asfalterte gangveier. Vi synes det har blitt et boligkompleks det er grunn til å være stolt av, sier Trond Raade.

Kjøpte ferdig regulert tomt

Daglig leder i Bolig & Eiendomsutvikling, Paal Gundersen, forteller at selskapet kjøpte tomten i oktober 2019.

– Det var en ferdig regulert tomt, der kommunen hadde som et premiss at prosjektet skulle inneholde noen felles rom/arealer. Vi tok initiativ til en spørreundersøkelse i lokalavisen om hvilke felles fasiliteter potensielle beboere ønsket seg i et boligkompleks, og ut i fra svarene vi fikk falt valget på å etablere en lounge, et treningsrom og en paviljong. Disse fasilitetene er blitt veldig godt mottatt blant beboerne, sier Gundersen til Byggeindustrien.

Godt med p-plasser

Komplekset med 53 leiligheter har like mange garasjeplasser. Byggherre-sjefen forteller om en god respons i markedet helt fra salgsstart.

– Det har vært en blanding av eldre og yngre kjøpere. Vi ser at vi har truffet godt med fellesfasilitetene, og med en miks av to, tre- og fireromsleiligheter. Jeg må ellers si at vi er veldig godt fornøyde med Hersleth Entreprenør, både med byggingen av dette prosjektet og andre prosjekter. De har gjort en glimrende jobb, sier Paal Gundersen.

Fleksible planløsninger

Det er Shark arkitekter som har tegnet Durendalveien 1. Arkitekt Anna Witaszczyk-Turdza, skriver i en e-post til Byggeindustrien at det er et boligprosjekt med 53 leiligheter av høy kvalitet og fleksible planløsninger.

– Størrelsen på leilighetene varierer fra 50 til 125 kvadratmeter, slik at kjøperne får stort utvalg for ulike behov. Alle leilighetene har private sørvestvendte uteplasser i form av balkong og/eller takterrasse. Prosjektet er et svar til planlagt fortetting rundt Oppegård stasjon. Bygget ligger cirka to minutter fra Oppegård senter med butikker og stasjon, gåavstand fra golfbanen, lysløype og badeplass, skriver Witaszczyk-Turdza.

Bygget fungerer som en støyskjerm for støyen fra Skiveien og jernbanen. Dette gjør at private og felles uteplasser, som i hovedsak henvender seg mot sør og vest, er godt beskyttet mot støy.

– Bygningskroppen er også planlagt slik at flest mulig får visuell kontakt med den lille kollen med flotte furutrær sør for eiendommen, som er regulert til friareal, skriver arkitekten.

Det som skiller Durendalveien 1 fra tilsvarende leilighetsbygg er fokuset på aktivt fellesskap for beboerne. Det er tilrettelagt for å gi mulighet for fellesskap, hvor alle kjenner sine naboer og kan treffe dem ved mange ulike anledninger.

– På felles uteareal er det prosjektert blant annet bocciabane, paviljong for sammenkomster i sommerhalvåret, og liten tuftepark. Innendørs er det bygget sykkelverksted, smørebod, treningsrom med garderober og badstue, samt en større lounge med kjøkken. I tillegg til å skape fellesskap, presenterer prosjektet moderne arkitektur med høy kvalitet i materialbruk; vedlikeholdsfri tegl mot Skiveien, og varmt fargede trepaneler i balkongnisjer mot utearealer, skriver Witaszczyk-Turdza.

Powered by Labrador CMS