Camilla Callsen er prosjektleder for Aure Sjøside for totalentreprenør Peab K. Nordang.

Aure Sjøside

Peab K. Nordang har sluttført Aure Sjøside i Sykkylven med 24 leiligheter kombinert med næringsdel på bakkeplan. Bygget er 4.586 kvadratmeter stort. Eurospar og Vitus Apotek har flyttet inn i næringsdelen.

Publisert Sist oppdatert

Fakta

Sted: Sykkylven

Prosjekttype: Boliger med næringsdel

Byggherre: Haugbukta AS og Haugbukta Bolig AS

Totalentreprenør: Peab K. Nordang

Arkitekt: Skalér Arkitektkontor

Areal: 4.586 m2 BTA

Entreprisekostnad: Ca. 100 millioner kroner eks. mva.

Rådgivende ingeniører: RIB, RI Vei: Norconsult l RIGeo: ERA Geo l RIA: Cowi l RIV, RIBfy, RIVA: Riksheim Consulting l RIBr: Firesafe l RIE: Caverion

Underentreprenører og leverandører: Tømrer, betongarbeid: Peab K. Nordang l Elektro, rør: Caverion l Ventilasjon: GK Norge l Betongelement: NOBI l Grunnarbeid: Stranda Anleggsservice l Elementer i tre/klimavegg: Optimera Byggsystemer l Blikkenslager: Vbblikk l Branntetting: Firesafe l Flislegger boligdel: Ullevål Malermesterforretning l Flislegger næring: Brødr. Olsen Mur & Bygg l Glass/alu: Straumsheim Glass og Fasade l Vinduer: NorDan l Heis: Heisplan l Fast innredning: Design Ditt Kjøkken/Norema l Låsesystem: Låsservice Ålesund l Maler: Malermester Martin Uggedal l Parkett: Bo Andrén Norge l Taktekking: Møre Tak & Blikk l Trapper, rekkverk og innglassing: Trio Beslag l Systemhimling: Byggmontering Møre l Hurtigporter: Olar Portconsult l Industriport: Porttech l Oppmåling, stikning: Longvas Oppmåling

Her kan du se presentasjonen av prosjektet fra magasinet Byggeindustrien

Ifølge prosjektleder for totalentreprenør Peab K. Nordang Camilla Callsen er bærende konstruksjoner av betongelementvegger, hulldekker og stål. De fleste yttervegger i boligene er ferdige treelementvegger med isatte vinduer og trekledning montert fra fabrikk. Fasaden mot sjøen er plassbygd siden den har store vinduer og vegger, ikke egnet til ferdigelementer.

– Prosjektet er utviklet i fellesskap med tiltakshaver Haugbukta AS og Haugbukta Bolig AS. Vi ble involvert i en tidlig fase. Kontrakten ble skrevet i juni 2021. Vi startet byggingen i januar 2022. Bygget ble overlevert til ferien i år, sier Callsen.

Lett å selge

Eiendomsmegler Espen Garli, daglig leder i den lokale eiendomsmeglerbedriften Aursnes & Partners, viser oss inn i bygget, i den eneste leiligheten som ikke var solgt da vi var der. Han forteller at prosjektet har vært lett å selge.

– Det er et stort prosjekt til å være her i Sykkylven. Salget har gått over all forventning, sier han.

De 24 leilighetene varierer i størrelser, fra 77 til 86, 95, 108 og 120 kvadratmeter. De har sportsbod i første etasje og alle har carport på gateplan.

Den dyreste leiligheten ble solgt for rundt 7,7 millioner kroner.

– Det er et høyt prisnivå for å være i Sykkylven. Men de dyreste boligene ble solgt først. Det er en god miks av kjøpere. I hovedsak er det voksne som vil ha et enklere liv med lite vedlikehold, og som har solgt enebolig, forklarer Garli.

Rekordsalg i tøft boligår

Utenfor blokken snakket vi med en kvinne som har flyttet inn i en av leilighetene etter å ha solgt enebolig. Hun fortalte at hun stortrives i boligen, og at alt er lettvint. Her er legesenter og treningssenter i nabobygget, og dagligvarebutikk og apotek på gateplan med heis rett ned. I tillegg er sentrum i Sykkylven rett på andre siden av veien, med andre butikker, spisesteder og det som ellers er av sentrumsfasiliteter i bygda.

Stedet er mest kjent for møbel-industri. Ekornes er hjørnesteinsbedriften. Eiendomsmegler Garli sier boligmarkedet har holdt seg overraskende bra til tross for renteoppgang og dyrtid.

– Vi forberedte oss på at det skulle bli et tøft år siden Ekornes har nedbemannet. Men vi er overraskende lite påvirket. Vi har aldri solgt flere boliger enn første halvår i år, sier hun.

Fjellformasjon går igjen

Leilighetene har fin finish med enstavs parkett med vannbåren varme under. Varmekilden er varmepumper på taket i et luft-til-vann-system. Overflater innvendig er ellers sparklet og malt gips på vegger og i tak, utført med listfrie overganger. Det er betongskillevegger innvendig, disse er lektet ut og gipset, med føringer for tekniske installasjoner under gipsen. I fremste del med oppholdsrommene er det 2,70 meter takhøyde.

Fasaden har trekledning malt i mørk brunfarge, kombinert med eksponert betong malt i lys kontrastfarge.

Inngangsparti og trappeoppgang er flislagt. Trappeoppgangen har en rustikk stil med eksponerte betongelement på vegger. I inngangspartiet er det trespiler på vegger i kombinasjon med malt betong, lysbelagt i en fjellformasjon. Denne fjellformasjonen går igjen også på utsiden av bygget, og er en signatur fra arkitekt Bertil Haugen i Skalér Arkitektkontor.

Alle leilighetene er gjennomgående med en fin uteplass på framsiden mot fjorden. Inngangen til leiligheten er via svalganger på baksiden. Alle terrassene har fjord-utsikt mot ferjeleiet Magerholm og Åse bydel på ålesundssiden av fjorden. Sykkylven ligger en 15 minutters ferjetur på sørsida av fjorden fra Ålesund. Det er på godt og vondt siden det er felles arbeidsmarked, samtidig som handel trekkes mot kjøpesenterområdet Moa. Men handelen i Sykkylven sentrum holder noenlunde stand.

Lokal forretning eide tomta

En langvarig handelsaktør i Aure sentrum er selskapet BS Aure som er med på eiersiden i Aure Sjøside med en tredel av aksjene i Haugbukta AS. De andre tredelene er fordelt mellom selskapet bak den lokale Spar-butikken, Elias Vinje AS, og H.I. Giørtz Holding AS, en ålesundbasert stor grossistbedrift i ASKO- og Norgesgruppen-systemet på Nordvestlandet.

– Det var BS Aure som eide tomta i utgangspunktet. Den var del av en kommunal områdeplan, vi gjennomførte regulering. Utgangspunktet for prosjektet var at Spar-butikken ønsket større og mer moderne lokaler. Siden det var en del av reguleringen at de ønsket boliger i området, utviklet vi prosjektet med boliger på toppen, sier prosjektleder for utbygger, Albert Aarøe. Han jobber i Giørtz-systemet.

– Vi har lagt mye i fellesområdene med park og lekeplass. Det er blitt et fint prosjekt på en unik tomt. Vi er godt fornøyd med gjennomføringen. Samarbeidet med leietakere i næringsdelen, boligkjøpere, entreprenør og eiendomsmegler har vært godt. I en tid der det ikke har vært enkelt å selge boliger, har dette prosjektet gått veldig bra.

Fri fjordutsikt

Prosjektet må kunne sies å ha fått hånd om en god tomt, siden den ligger i fjordkanten med fri utsikt mot fjorden og solnedgangen. Tomten var ubebygget.

– I tråd med føringene i reguleringsplanen har vi etablert et fint parkområde mot fjorden. Området er en del av en større plan for sentrum. Blant annet la vi om en kommunal vei slik at den ble flyttet lenger opp mot fylkesveien for å gi plass til fortau. Vi har laget gode løsninger sammen, sier prosjektleder Callsen.

Peab K. Nordang-avdelingen på Stranda rett over Strandafjellet for Sykkylven, har hatt ansvaret for Aure Sjøside. Dette er den opprinnelige K. Nordang, en bedrift som er blitt en vesentlig aktør i byggenæringen på Vestlandet, med kontor i Ålesund, Ulsteinvik og Bergen i tillegg til hovedkontoret på Stranda.

– Vi er glade for prosjekter i nærområdet. Vi har i størst mulig grad prøvd å bruke lokale underleverandører. Blant andre har vi brukt grunnentreprenør Stranda Anleggsservice, Trio Beslag til trapper, rekkverk og innglassing, og Straumsheim Glass og Fasade – alle bedrifter fra nærområdet. I tillegg er mange av underentreprenørene fra et større lokalområde i Ålesund.

Powered by Labrador CMS