Daniel Standal Digernes er prosjektsjef i JM Norge.

Sjetneliv

JM Norge er godt i gang med sitt prosjekt Sjetneliv, som etter hvert skal bestå av flere blokker i det som tidligere har vært et typisk småhus- og rekkehusområde.

Publisert Sist oppdatert

Fakta

Sted: Trondheim

Prosjekttype: Boliger, fire blokker i to etapper. Sjetneliv 1, hus A og B: 46 leiligheter.

Bruttoareal: 10.957 kvadratmeter for hele prosjektet

Byggherre og hovedentreprenør: JM Norge

Prosjektkostnad: 185 millioner kroner (for hele prosjektet)

Arkitekt: PKA Arkitekter

Landskapsarkitekt: Plan arkitekter

Byggeledelse: JM Norge

Totalrådgiver: Sweco Norge

Underentreprenører og leverandører: Oppmåling: Nidaros Oppmåling l Betong: Søbstad l Blikkenslager: Olaf Hansen l Brakkerigg: Cramo l Brakkevask: Toma l Brannsikring: Firesafe l Elektro: Elektro 1 Trondheim l Fiber: GlobalConnect l Garasjeport: Portxpert Midt-Norge l Grunn og utomhus: Ottar Augdal l Heis: Kone l Himling: Modulvegger l Inngangsdører: H-fasader l Innredningsarbeid: Orion Vaktmesterservice l Postkasser, lås og beslag: Certego l Maler: Rosenborg Malerteam l Mur og Flis: Murmester Ivar S Moe l Parkettlegger: Norgesgulv l Rørlegger: Rørfunn l Rekkverk: Rekkverk Spesialisten l Stillas: Pilot l Taktekking: IcopalTak l Tømrer: Byggmester Bugge l Varmepumpe: Winns l Ventilasjon: Bryn Byggklima l Skyvedørsgarderober: Elfa l Kjøkken: Marbodal l Elbilladere: MER l Terrazzotrapper: Contiga lBetongsøyler og bjelker: Hå Element l Hulldekker: Spenncon l Plattendekker, skallvegger og balkonger: Thomas Betong l Bodvegger: Axelent l Deltabjelker: Peikko l Utfyllingsvegger: Flens Byggelement l Stålbjelker: Skanska Stålfabrikken l Innerdører: Swedoor l Adgangskontroll og dørtelefon: Malux l Vinduer: NorDan l Baderomsinnredning: INR l Hvitevarer: Whirlpool l Fasadeplater: Cembrit l Tegl: Wienerberger l Sykkelstativ: Ingeniør Larsson

Her kan du se presentasjonen av prosjektet fra magasinet Byggeindustrien

– Det har vært noen reaksjoner, men mest om at det blir fine blokker som glir godt inn. Og vi vet at mange av de som har bodd i eneboliger nå ønsker å kjøpe leilighet her, sier Daniel Standal Digernes, som er prosjektsjef i JM.

Tidligere har JM arbeidet med utbyggingen Strindalia, og etter Sjetneliv er flere andre prosjekter i gang, det neste er Stavset Altura og deretter Flatåsen Fryd.

Første byggetrinn

Sjetneliv omfatter i første omgang fire blokker, og arbeidet på prosjektet startet i oktober 2021. Nå er allerede de to første blokkene innflyttet, og den neste står for tur i uke 10.

I de fire blokkene blir det 83 leiligheter med et samlet utbyggingsareal på cirka 11.000 kvadratmeter. Lengre fremme ligger enda et byggetrinn, slik at det til sammen kan bli seks blokker med i alt 129 leiligheter.

– I de to første blokkene er det lagt opp til 46 leiligheter, men en kjøper ville ha to leiligheter som er blitt slått sammen, forteller Digernes.

Gjennomsnittsstørrelsen på leilighetene er omkring 66 kvadratmeter, og det er en blanding av leiligheter med to, tre og fire rom.

Under de to blokkene blir det en felles parkeringskjeller, der det legges opp for elbilladere til de som kjøper dette somt tilvalg. Alle leiligheter på 43 kvadratmeter eller mer får egen parkeringsplass, og det blir også besøksparkering utenfor bygget.

Det blir egen sykkelparkering og vaskerom for sykkel, samt sportsboder. Prosjektet har også solgt ekstra sportsboder som tilvalg. Gulvet i parkeringskjelleren har overflate av asfalt med fall.

Digernes sier at salget har gått bra. For de to første blokkene står det igjen noen få ledige leiligheter sammen med en egen visningsleilighet. I det andre utbyggingstrinnet er det mer som foreløpig er usolgt, men han sier det er god interesse.

Mange tilbud

Sjetnemarka regnes som et attraktivt område. Friluftsmulighetene er gode, med turområder og skiløyper rett utenfor dørene, samtidig som det er kort vei til Trondheim sentrum.

I prosjektet ligger grønne utearealer med blant annet lekeapparater, beplantning, sitteplasser og overbygger. I tillegg kommer det en felles bydelspark i feltet. For barn og unge vil det være rundt fem minutter å gå til skole og fotballbane, uten at barna må krysse noen store veier. I dag er det flere barnehager i gangavstand fra Sjetneliv, og det planlegges også en ny barnehage like ved.

I forbindelse med utbyggingen har det blitt bygging av ny tilførselsvei, et tiltak som er god mottatt og som har gjort det enklere for trafikken.

– Vi ser at mange bruker den, og det er mange her som setter pris på den, sier Digernes.

Gode kvaliteter

Byggene i Sjetneliv har mye til felles med det tidligere prosjektet Strindalia, og det er lagt stor vekt både på å levere boliger med høy kvalitet og gode miljø- og bærekraftegenskaper. JM leverer bygg som tilfredsstiller kravene for å oppnå Svanemerking. Sjetneliv er også bygget slik at det skal være 25 prosent bedre enn kravene i TEK17 når det gjelder beregnet behov for levert energi til romoppvarming og tappevann, inkludert energi til vifter og pumper, men eksklusive energi til teknisk utstyr og belysning og lignende.

– Siden vi er i et område der det ikke leveres fjernvarme skal vi produsere vårt eget tappevann. En felles varmepumpe skal bidra til oppvarming av tappevannet og til ventilasjonsvarme. I leilighetene blir det elektrisk romoppvarming, og det er lagt stor vekt på god isolering. Alle leiligheter har enten terrasse eller egen balkong, med utkragede balkongelementer med kuldebrobryter, sier Digernes.

Byggeteknisk har man brukt direktefundamentering på banketter og søylefundamenter, med betongsåle støpt på komprimert sprengsteinsfylling i underetasjen. Bærende yttervegg er utført med 20 centimeter betong eller trestendervegger med brannisolerte stålsøyler, mens innvendige bærende leilighetskillevegger er av 20 centimeter betong. Etasjeskiller er utført med 25 centimeter betong. Ytterveggene er i bindingsverk av tre med isolasjon og fuktbestandig plate utvendig.

Fasadene

Det er valgt fasadeløsninger med variasjon mellom tegl og fasadeplater fra Cembrit.

Balkongene er bygget av betongelementene innspent i betongdekkene, med baldakin av betongplate som krager ut cirka en meter ut fra fasade. Noen av leilighetene har takterrasse med delvis inntrukket fasade og himling av betong. Bak balkongene er det trefasader, og det er fasadeplaster på trapp- og heisfasader samt i noen av vindusbåndene.

Boligene har blant annet automatisk brannslokkingsanlegg (sprinkler) i alle leilighetene og elektrisk anlegg etter el-norm NEK-400, med jordfeilbryter, overspenningsvern og komfyrvakt. Det er også vendbare vinduer med sikringsbeslag, som kan pusses fra innsiden. Faste vinduer pusses fra bakken, fra balkong/terrasse eller fra åpningsvindu ved siden.

Fellesarealer

Det er lagt stor vekt på at fellesarealene skal være tiltalende og funksjonelle. Det skal også lages trivelige arealer omkring blokkene. Blant annet skal det komme et overbygg med felles grillplass i sosial møtesone ute på gårdsrommet, men dette sammen med de øvrige utendørs fellesarealene blir ikke etablert før alle de fire blokkene er ferdigstilt.

På grunn av årstiden blir planting og tilsåing utsatt til været tillater det etter overleveringen.

I likhet med det tidligere prosjektet Strindalia er det Per Knudsen arkitektkontor som står bak Sjetneliv.

Powered by Labrador CMS